Synstræning hos Nørgaard Andersen Optik i Ølgod

Et godt syn handler ikke kun om at kunne læse det med småt. Dine øjne skal være i stand til at arbejde sammen. Det vil sige, at det såkaldte samsyn fungerer. Fungerer samsynet ikke korrekt, vil man typisk opleve hovedpine, koncentrationsbesvær, læsevanskeligheder og problemer med at fokusere. Man kan heldigvis træne øjenfunktionen og afhjælpe synsproblemerne ved hjælp af synstræning.

Har du behov for synstræning?

En almindelig synsprøve kan ikke afsløre, om der er problemer med samsynet. I stedet kræves en specialiseret prøve for at bedømme, om du har gavn af synstræning. Prøven anvendes for det meste ved symptomer som dobbeltsyn eller træthed ved læsning. Problemerne kan også vise sig gennem manglende koordination og motoriske problemer, såsom:

  • At have svært ved at gribe en bold eller balancere på en bom
  • At have svært ved at orientere sig i trafikken.
  • At man springer en linje over eller genlæser den samme linje, man lige har læst.
  • At man lukker det ene øje ved læsning.

Har du oplevet nogle af disse symptomer, kan det betyde, at dit samsyn ikke fungerer optimalt. Vi anbefaler derfor at du bestiller en tid hos din lokale optiker, så du kan få undersøgt dit syn og høre nærmere om mulighederne for synstræning.

Sådan fungerer synstræning hos Nørgaard Andersen Optik

Hos Nørgaard Andersen Optik i Ølgod består et synstræningsforløb af hjemmeøvelser samt øvelser og praktisk vejledning hos optikeren. Forløbet vil blive tilpasset dine behov, og træningen kontrolleres gennem hele forløbet af optikeren. Ved synstræning arbejder man med synet, reflekser, koordination, balance og motorik. Formålet med synstræning er at udvikle og forbedre dit syn, så du får en mere effektiv og præcis synsfunktion. Du skal bruge omkring 15-30 minutter pr. dag på øvelser, men du opnår til gengæld hurtigt resultater.

 

DOWNLOAD VORES FOLDER OM SYNSTRÆNING