Alt om synsfeltscreening hos Nørgaard Andersen Optik i Ølgod

Nethinden består af over 120 millioner sanseceller. Holder nogle af disse celler op med at fungerer, kan hjernen til en vis grad kompensere for de manglende synsindtryk. Holder adskillige celler op med at fungere, vil det føre til blinde pletter. For at afsløre eventuelle blinde pletter, er det nødvendigt med en såkaldt synsfeltscreening.

Forstyrrelser på synsfeltet

Man bruger typisk det centrale del af synsfeltet, hvor det perifere syn sjældent benyttes bevidst, men er afgørende for orienteringsevnen. Du ser fremadrettet, når du kører bil, men hjernen opfanger alligevel synsindtryk fra det perifere syn, så du kan holde øje med sideveje og fortov. Der kan dog opstå forstyrrelser og sygdomme på synsfeltet, og en synsfeltscreening kan være med til at forebygge eventuelt synshandicap.

Synsfeltscreening i praksis hos Nørgaard Andersen Optik

En synsfeltscreening varer normalt cirka 15 minutter. Screeningen udføres ved hjælp af et måleinstrument, hvor du kigger på et fast punkt på en skærm. Lysprikker vil lyse op, og du skal sige, hvad du ser. Er der flere lysprikker, du ikke kan se, kan det betyde, at nogle områder af synsfeltet ikke fungerer korrekt. Er dette tilfældet, er det vigtigt at finde årsagen og om nødvendigt igangsætte behandling.